Spinaziestamppot met bacon en ei

Altijd lekker, stamppot met bacon en spinazie
Altijd lekker, stamppot met bacon en spinazie

Wie is er nou niet dol op in de wintermaanden? Een lekker bordje met stamppot. Het is alleen wel jammer dat je steeds weer dezelfde standaard stamppotjes maakt. Maak eens een lekker stamppotje met spinazie en bacon!Deze stamppot maak ik lekker met bacon en een eitje. Lekker makkelijk klaar te maken, en heel erg smakelijk. Spinazie met eitje, dat deed mijn moeder ook al maar ze maakte eigenlijk nooit stamppot van spinazie.

Het recept is goed voor 2 personen

Ingredienten voor spinaziestamppot met bacon en ei

  • 700 gram aardappels
  • 300 a 350 gram verse bladspinazie
  • 100 gram bacon in plakjes
  • 1 ei
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel milde mosterd
  • Klein scheutje olie
plakjes bacon. Als je geen bacon in huis hebt kun je ook spek gebruiken en met rauwe ham (niet bakken) die dun gesneden is werkt het ook prima
plakjes bacon. Als je geen bacon in huis hebt kun je ook spek gebruiken en met rauwe ham (niet bakken) die dun gesneden is werkt het ook prima

Zo maak je een prima stamppot spinazie met bacon en ei

  • Ik begin met even met de aardappels te schillen en die zet ik dan meteen op het vuur, na 20 minuten zijn je aardappels gaar
  • Ondertussen vast alles snijden: de spinazie grof wat fijner snijden, en de paprika in blokjes snijden. Ook de bacon snij ik wat fijner
  • Het ei kook ik hard in 7 a 8 minuten
  • In een koekenpan met wat olie de bacon bakken en daar doe ik dan de blokjes paprika bij
  • Als de aardappels gaar zijn dan afgieten en met een stamper ga je de gekookte aardappels te lijf (eventueel een klontje boter extra toevoegen) nu heb je een lekkere puree
  • Schep de spinazie en gebakken bacon en paprika bij de puree en doe er nog een lepel mosterd bij
  • Schep alles goed door elkaar
  • Eitje pellen en partjes snijden
  • Garneer je spinaziestamppot met bacon met de partjes ei en smullen maar!

Zo maak je een heel simpele lekkere stamppot met spinazie en bacon klaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*