Spinaziestamppot met chorizo, een niet zo laffe stamppot

Zin in een heel ander soort stamppot? Een keer buiten de gebaande paden koken? Maak dan eens spinaziestamppot met chorizo
Zin in een heel ander soort stamppot? Een keer buiten de gebaande paden koken? Maak dan eens spinaziestamppot met chorizo

Stamppot is heerlijk. De meeste mensen eten met name in de winter stamppot maar deze variant is ook prima in de zomermaanden. Het is een spinaziestamppot met chorizo en gorgonzola! Eindelijk een stamppot die niet zo laf is. Stamppot met ballen!

Deze stamppot maak ik met verse spinazie. Hier staan trouwens lekkere recepten voor stamppot met diepvriesspinazie

Dit recept is goed voor 2 personen

stamppot, dat is toch iets voor de wintermaanden?

Ingrediënten voor spinaziestamppot met chorizo

  • ¾ kilo aardappels
  • Zak van 500 gram verse bladspinazie
  • 1 rode ui
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 75 gram gorgonzola (lust je echt geen gorgonzola?…. neem dan Parmezaanse kaas)
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje melk

Zo maak je makkelijk een heel verrassende spinaziestamppot met chorizo klaar

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Snij de rode ui in blokjes
  • Ook de chorizo in kleine blokjes snijden
  • Zet een wok op het vuur en bak in een beetje olie de ui en de chorizo
  • Doe op het laatst de spinazie er handje voor handje bij zodat het een beetje kan slinken
  • Stamp de aardappels als ze gaar zijn fijn met een klein scheutje melk
  • Schep het spinazie met chorizo mengsel door de aardappelpuree
  • Verbrokkel de gorgonzola en leg de kaas bovenop de spinaziestamppot

Veel plezier met deze lekkere stamppot die ook in de zomer heerlijk smaakt. Er is niks mis met zuurkool maar soms moet je een beetje experimenteren met stamppotten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*