Spinaziestamppot met rode ui en pittige worstjes

maak zelf heel makkelijk lekkere spinaziestamppot met pittige worstjes
maak zelf heel makkelijk lekkere spinaziestamppot met pittige worstjes

Of het nu zomer of winter is: een spinaziestamppot is altijd lekker! Deze spinaziestamppot met pittige worstjes is heel makkelijk en snel te maken.

Ik maak deze stamppot met gewone kruimige aardappels maar als je het heel erg snel op tafel wil hebben kan je ook aardappelpuree voor stamppot gebruiken. Beetje afhankelijk van de tijd die je hebt.

Eerlijk is eerlijk: met gewone aardappels is het wel veel lekkerder!

Dit is een recept voor 4 personen

Wat heb je nodig voor deze spinaziestamppot met rode ui en pittige worstjes?

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • Klein scheutje melk
  • 600 gram bladspinazie
  • 2 rode uien
  • Versgemalen peper en zout
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 pittige chipolata worstjes
  • Scheutje olijfolie om de spinazie mee te wokken en voor de worstjes
maak zelf heel makkelijk lekkere spinaziestamppot met pittige worstjes
maak zelf heel makkelijk lekkere spinaziestamppot met pittige worstjes

Hoe maak je  deze spinaziestamppot met worstjes klaar?

  • Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar
  • Was de spinazie en laat daarna goed uitlekken
  • Snipper de rode uien (makkelijk grof hakken is oke)
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak de uien met de kerrie tot ze een beetje glazig worden
  • Doe er dan steeds een handje spinazie bij tot het weer wat is geslonken (de hele bups past er niet in één keer in)
  • In een koekenpan bak je worstjes vast gaar
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en met een klein scheutje melk stamp je er grove puree van
  • Nu de spinazie met rode ui door de puree scheppen en klaar is je rauwe spinaziestamppot
  • Serveer de stamppot met een lekker pittig worstje
In de zomer kan je worstjes ook klaarmaken op de BBQ
In de zomer kan je worstjes ook klaarmaken op de BBQ

Variatietip: schep ook eens een paar blokjes (oude of belegen) kaas door de stamppot met spinazie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*