Spinaziestamppot met oude kaas en spekjes – Briljant simpel

Lekker pittig van smaak: stamppot van verse spinazie met oude kaas en spekjes
Lekker pittig van smaak: stamppot van verse spinazie met oude kaas en spekjes

Dit is een lekker recept voor spinaziestamppot met blokjes lekkere oude kaas en spekjes. Super simpel om te maken en heeeeel erg lekker.

Wat is het toch fijn om een paar van die recepten te hebben voor als je even niet meer weet wat je nu weer eens zal maken als avondeten. Van die recepten die vrij makkelijk uit je hoofd kunt maken.

Dit recept is goed voor 2 personen (serveer er eventueel lekkere gehaktballen bij of een worstje)

Wat heb je nodig voor deze stamppot spinazie met oude kaas?

  • 750 gram aardappels
  • Halve ui
  • 50-100 gram gerookte spekjes
  • 50 gram oude kaas in blokjes
  • 1 eetlepel grove milde mosterd
  • 300 gram bladspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • Eventueel een klontje boter voor door de puree

Zo maak je heerlijk spinaziestamppot met oude kaas en spek

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Ondertussen bak je de spekjes uit in een koekenpan
  • Snipper de halve ui en bak die samen met de knoflook nog een paar minuten mee met de spekjes
  • Snij ondertussen de spinazie een beetje kleiner
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en dan kan het stampen beginnen (eventueel een klontje boter toevoegen voor de lekker)
  • Schep de spekjes, mosterd, en de spinazie door de puree en probeer alles zo goed mogelijk te mengen
  • Klaar!
Altijd lekker bij stamppot: een oer-Hollandse gehaktbal
Altijd lekker bij stamppot: een oer-Hollandse gehaktbal

Eventueel kan je nog peper en zout toevoegen maar door de spekjes en de oude kaas is het waarschijnlijk al pittig genoeg. Eerst even proeven dus!

Erg lekker bij deze spinaziestamppot: een gehaktballetje of zo’n lekkere rundersaucijsje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*