Spinaziestamppot met paprika en Boursin met rookworst

spinaziestamppot met paprika en boursin maken is heel erg simpel
spinaziestamppot met paprika en boursin maken is heel erg simpel

Als je makkelijk en snel een heerlijke romige spinaziestamppot wil maken, dan moet je echt dit recept een keertje maken. Heel erg makkelijk om te maken (eigenlijk is iedere stamppot heel erg  simpel) en super lekker. Wat smaakt er nou niet lekker met Boursin???

Ook is het wel eens leuk om niet de standaard stamppotten te maken. We kiezen snel voor de zuurkool of hutspot maar ook met spinazie kan je heerlijke stamppotten maken.

Ingrediënten voor spinaziestamppot met paprika en Boursin met rookworst

  • 450 gram diepvriesspinazie (zonder room)
  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 pakje Boursin
  • Rookworst voor 4 personen
  • 125 gram gerookte spekjes
rode paprika geeft de stamppot meer smaak en zeker ook meer kleur
rode paprika geeft de stamppot meer smaak en zeker ook meer kleur

Zo maak je de lekkerste spinaziestamppot met Boursin en paprika

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken
  • Kook de aardappels in 20 minuten in water gaar
  • Laat de spinazie ontdooien
  • De rookworst kook je gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Bak de spekblokjes krokant in de koekenpan en doe er op het laatst de gesnipperde rode ui bij en de paprika in blokjes
  • Verwarm de spinazie
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp ze grof
  • Doe nu de spekblokjes met ui en paprika erbij en de spinazie
  • Nog even verder stampen en goed door elkaar scheppen
  • Als laatste de Boursin door de spinaziestamppot roeren
  • Serveer de spinaziestamppot met paprika en Boursin met de rookworst

Dit recept is heel eenvoudig om te maken en het smaakt echt super lekker. Een leuke variant op de allerbekendste stamppotten.

Je kunt deze stamppot ook maken met verse bladspinazie. Dat is ook erg lekker maar verse spinazie is op dit moment schaars ivm de mislukte oogst in Spanje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*