Spinaziestamppot met spekjes voor lekkerbekken

Heerlijke spinaziestamppot met spekjes voor de wintermaanden. In de zomer maak ik deze stamppot met pittige kipreepjes
Heerlijke spinaziestamppot met spekjes voor de wintermaanden. In de zomer maak ik deze stamppot met pittige kipreepjes

Ik ben nou eenmaal dol op spinaziestamppot. Je kunt er zoveel kanten mee op. Deze versie is lekker traditioneel met spekjes. Erg jammie en erg makkelijk om te maken.

Toegegeven, je moet er wel even aardappels voor koken maar dan zet je wel een heerlijke echte maaltijd op tafel vol verse groente. Heb je heel weinig tijd? Gebruik dan een pakje aardappelpuree maar lekkerder is het om gewone echte (kruimige) aardappels te gebruiken.

Het recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor de lekkerste spinaziestamppot met spekjes

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram verse spinazie
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 rode ui
  • 150 gram champignons
  • 1 flinke eetlepel crème fraiche
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je stamppot met spinazie en spekjes klaar

  • De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Ondertussen de rode ui snipperen
  • Bak de ui en de spekjes in een koekenpan
  • Snij de champignons in plakjes en bak die nog even mee met de spekjes (teentje knoflook erbij is erg lekker)
  • De spinazie een beetje snijden, dat eet straks een stuk makkelijker
  • Als de aardappels gaar zijn dan giet je ze af en stamp er een grove puree van, voor een extra romige smaak doe je er een lepel crème fraiche doorheen
  • Nu kunnen de spekjes erbij samen met de grof gesneden spinazie
  • Schep alles goed door elkaar en smullen maar

Variatietip: kook er een eitje bij en snij die in partjes. Garneer je spinaziestamppot met spekjes met hardgekookt ei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*