Stamppot rauwe spinazie met blauwe kaas

rauwe spinaziestamppot met blauwe kaas. Een heerlijke vegetarische stamppot
rauwe spinaziestamppot met blauwe kaas. Een heerlijke vegetarische stamppot

Je kunt stamppot spinazie grofweg op twee manieren maken: met spinazie uit de diepvries en natuurlijk ook met rauwe verse bladspinazie. Deze versie maken we lekker met rauwe spinazie. In dit geval maken we een lekker stamppotje met blauwe kaas. Zo zet je spinazie weer eens op een heel andere manier op tafel!

De smaak van blauwe kaas is niet voor iedereen. De meeste kinderen moeten erg wennen aan de smaak. Je kunt deze stamppot ook maken met blokjes gewone jonge kaas maar deze versie met lekkere blauwe kaas is wel echt super lekker.

Dit recept is goed voor 2 personen

Wat heb je nodig voor stamppot rauwe spinazie met blauwe kaas?

  • 350 gram verse spinazie
  • 750 gram aardappels (kruimige aardappels werken het beste)
  • Klein scheutje melk of klontje boter
  • 1 rode ui
  • 75 gram blauwe kaas in heel kleine blokjes (verbrokkelen kan ook)
  • Scheutje olie

Zo maak je een lekkere vegetarische spinaziestamppot met blauwe kaas

  • Schil de aardappels en kook ze gaar in 20 minuten
  • De rode ui snipperen en in een koekenpan met wat olie lekker bakken
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je er met wat melk en de uien een lekkere puree van
  • Snij de spinazie een beetje kleiner, dat eet een stukje makkelijker
  • Schep de gesneden spinazie en de blokjes blauwe kaas door de aardappelpuree
  • Klaar!

Binnen no time zet je op deze manier een verrassende stamppot op tafel vol verse groente

Ben je niet van de vegetarische hap: gewoon een lekker worstje erbij bakken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*