Stamppot spinazie met spekjes en zongedroogde tomaatjes

Er zijn zoveel manieren om spinaziestamppot te maken. Deze versie met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas noem ik altijd de Italiaanse versie (al denk ik niet dat Italianen veel stamppot eten)
Er zijn zoveel manieren om spinaziestamppot te maken. Deze versie met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas noem ik altijd de Italiaanse versie (al denk ik niet dat Italianen veel stamppot eten)

Een heerlijke variant op de spinaziestamppot met spekjes, deze keer met zongedroogde tomaatjes. Heerlijk en super eenvoudig om zelf te maken. Als je aardappels kunt koken dan gaat deze stamppot je ook wel lukken.

Het recept is goed voor 2 personen

Wat heb je nodig voor stamppot spinazie met spekjes en zongedroogde tomaatjes?

  • 500 gram aardappelen (kruimig)
  • 250 gram spinazie
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes (iets meer of minder kan ook natuurlijk)
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • Handje pijnboompitjes
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • Peper en zout naar smaak
  • Parmezaanse kaas (hoeveel? Wat mij betreft heel veel, maar 2 eetlepels is wat mij betreft het minimum)
Met verse bladspinazie maak je de lekkerste stamppotjes
Met verse bladspinazie maak je de lekkerste stamppotjes

Zo maak je spinaziestamppot met zongedroogde tomaatjes en spekjes:

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken (anders is de ene helft gaar en de andere helft nog glazig)
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan
  • Ondertussen bak je de spekreepjes in een koekenpan lekker krokant
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes
  • De spinazie ook grof snijden, hoeft niet netjes, gewoon een paar keer met je mes door een bergje spinazie is al oké
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp er puree van met een lepel crème fraiche er doorheen
  • Schep nu de spekjes en de spinazie en de reepjes tomaat door de puree
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer de spinaziestoemp met pijnboompitjes en strooi nog wat Parmezaanse kaas over je bord
  • Eet smakelijk!!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*